fars dag present

Fars Dag Present

Den andra söndagen i november varje år firas fars dagen i Sverige och vi börjar leta efter en fars dag present. Fars dagen är ett utmärkt tillfälle att visa sin uppskattning för sin far och hans roll i livet.

 

När är fars dagen 2022?

Fars dagen i år 2022 infaller den 13:e november, så se till att köpa en fars dags present, se våra tipps för bästa farsdags present nedan.

Fars dage 2023 infaller den 12 november

Köpa fars dags present online

Bästa online butiker för att köpa en farsdagspresent:

  1. Kartbutiken
  2. Bluebox
  3. Åhlens
  4. Coolstuff
  5. Smartasaker
  6. Smartphoto
  7. Partykungen
  8. Presenteriet

 

Fanstastiska ideér för en farsdags present

Det är snart fars dag! Om du letar efter något speciellt för att säga tack till din pappa, får du här några idéer om farsdagspresenter som hjälper dig att hitta exakt det han behöver för att känna sig uppskattad:

Ett personligt presentkort

Du vet att han älskar att shoppa, och det finns inget bättre sätt att låta honom veta hur mycket du uppskattar hans stöd än att ge honom ett presentkort till en av hans favoritbutiker, toppen fars dag present.

 

Läs också: Idéer om bästa present till flickvän

 

En måltid på en lokal restaurang

Oavsett om han gillar att laga mat eller äta ute, överraska honom med en middag på ett ställe som han kommer att älska.

En resa till ett museum

Älskar din pappa konst och museum? då finns det inget bättre än att se konst på plats. Ta med honom till ett museum i närheten där han kan lära sig om historia, kultur och till och med vetenskap.

En upplevelse

Åk på camping tillsammans, titta på en hocky- eller fotbolls match eller spela golf. Vad han än gör bäst, se till att han njuter av det, gör det till en fars dag present.

Ett enkelt tackbrev

Ibland kan en fars dags present vara hur enkelt som helst! Skriv ner vad som gör honom speciell och varför du tycker att han förtjänar lite extra uppmärksamhet, du kan lägga brevet i ett fint kuvert och ge hono brevet med en varm kram.

Det finns massor av alternativ att väja som en farsdagspresent. Det kan t.ex. vara en världskarta om han har ett intresse för kartor, eller kanske en jordglob. Ett pussel kan också vara en fantastisk fars dag present, då de är till för alla oavsett ålder, pusselsepl kan köpas på butiker eller online hos flera online butiker som Kartbutiken. Kartbutiken har ett stort utbut av kartor, pussel, jordglober och mycket mer.

Köper du en fars dag present och vill hitta något unikt? Känner du dig oinspirerad av de traditionella farsdagspresenterna som muggar eller t-shirts? Varför inte prova en av Kartbutikens produkter.

 

fars dag present

 

Historien bakom fars dagen

”Mother’s Day: Inspiration for Father’s Day” – History

Fars dag grundades 1910-talet i Spokane, Washington, av Sonora Smart Dodd. Hon tyckte att även pappor förtjänade att uppmärksammas. År 1924 stödde president Calvin Coolidge ideén, och år 1966 under president Lyndon B. Johnson blev den tredje söndagen i juni en Fars Dag i landet.

När förfaller fars dagen i andra länder?

När fars dagen infaller skiljer sig från land till land och datumet är inte samma varje år. T.ex. i Sverige, Norge och Finland infaller den andra söndagen i november. I USA infaller den i den tredje söndagen i juni, i september i Australien, i augusti i Brasilien… osv. så att förbereda en fars dag present händer under olika datum över hela världen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *